Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό γλυπτικής στη Valloire Galibier στη Γαλλία



« Exploration Diving »
Georgios Rachoutis, Stevi Kont, GREECE


STRAW AND HAY SCULPTURE CONTEST FRANCE

Valloire Galibier France
From Tuesday 5 to Sunday 10 July 2016


Ο Γιώργος Ραχούτης και η Στέβη Κοντοβράκη αποτελούν την πρώτη καλλιτεχνική Ελληνική Ομάδα που συμμετέχει στο διεθνή διαγωνισμό γλυπτικής με άχυρο στο ορεινό θέρετρο Valloire Galibier των Γαλλικών Άλπεων.


Ο μοναδικός αυτός διαγωνισμός διοργανώνεται από τον οργανισμό Valloire Tourisme με καλλιτεχνικό διευθυντή τον γλύπτη Christian Burget.



Από όλο τον κόσμο, επιλέχτηκαν 12 ομάδες από δύο γλύπτες με βάση τις καλλιτεχνικές τους προτάσεις. Στο φετινό διαγωνισμό εκπροσωπούνται οι χώρες: Ινδία, Ρωσία, Ελλάδα, Καναδάς, Μεξικό, Ιταλία, Τσεχία, Λετονία, Λιθουανία, Σουηδία και δύο ομάδες από τη Γαλλία.



Τα έργα κατασκευάζονται επί τόπου και πρέπει να έχουν ελάχιστο ύψος 4 μέτρα ή μήκος 8 μέτρα. Κάθε ομάδα έχει στη διάθεσή της 1 τόνο άχυρο, 400 κιλά σανό, δοκάρια από ξύλο και σύρμα. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο. Κάθε έργο κρίνεται για τη δημιουργικότητα, το ενδιαφέρον και τη δεξιοτεχνία του.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, διαρκεί πέντε ημέρες και προσελκύει πλήθος κόσμου



 


 








Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές του φεστιβάλ της Valloire Galibier για τη μοναδική και ιδιαίτερη εμπειρία που μας προσέφεραν, καθώς και για την άψογη διοργάνωση, τη συνεργασία και την εξαιρετική φιλοξενία !


INTERNATIONAL STRAW AND HAY SCULPTURE CONTEST FRANCE





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου