Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Γλυπτικής με άμμο στο
Rorschach  της Ελβετίας

Στο 17 International Sand Sculpture Festival με θέμα ‘’Μεταμορφώσεις’’, από τις 8 έως 15 Αυγούστου 2015,  στο Rorschach  της Ελβετίας, έλαβαν μέρος ο γλύπτης Γιώργος Ραχούτης και η Στέβη Κοντοβράκη ως βοηθός του.


10 ομάδες από ταλαντούχους καλλιτέχνες από τις χώρες Λετονία, Ολλανδία, Ρωσία, Αγγλία και Ελλάδα, επιλέχτηκαν από την οργανωτική επιτροπή για τη δημιουργία  υπαίθριων  γλυπτών μεγάλου μεγέθους με άμμο.


Το Διεθνές Φεστιβάλ γλυπτικής  υποστηρίζεται από την πόλη Rorschach, που βρίσκεται στο καντόνι του St. Gallen της Ελβετίας στη νότια πλευρά της λίμνης Costanza , η οποία μαζί με μια σειρά από κάστρα κατά μήκος του ποταμού Ρήνου, αποτελούν μέρος της ελβετικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον.

Urs Koller, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ

Η συμμετοχή στο  Φεστιβάλ αποτελεί για τους καλλιτέχνες ένα εφαλτήριο, τόσο για την αναγνώριση του έργου τους, όσο και για την περαιτέρω καλλιτεχνική πορεία τους. Παράλληλα, το ύψος του χρηματικού ποσού που προσφέρετε στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, καθώς και η απονομή βραβείων καθιστά ακόμα πιο ελκυστική τη συμμετοχή τους.

Ως τόσο το σημαντικότερο όλων είναι η επαφή ανάμεσα σε καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου και η δημιουργία μιας ξεχωριστής ατμόσφαιρας, που ανοίγει το δρόμο για προσωπική ανάπτυξη, καλλιτεχνική ενημέρωση αλλά και αναγκαία σύγκριση.


17. Internationales Sandskulpturen Festival Rorschach
Μεταμορφώσεις
Metamorphosen
Metamorphoses

Crabfish 250x300x300 cm
Γιώργος Ραχούτης - Στέβη Κοντοβράκη

Crabfish λέγεται το γλυπτό έργο που δημιουργήσαμε στο φεστιβάλ, με αποκλειστικά υλικά  άμμο και νερό. Πρόκειται για ένα παιχνίδι  φαντασίας και παραπέμπει σε μια μεταμόρφωση–μετάλλαξη, σαν κι αυτές που γεννά η Φύση όταν ο άνθρωπος παραβιάζει τους κανόνες της. 

 
  
 

Η συμμετοχή μας σε μια τόσο μεγάλη και σημαντική δραστηριότητα, μας προσέφερε μια πολύτιμη εμπειρία συσσωρευμένης γνώσης. Η άμμος είναι ένα ιδιόμορφο και δύσκολο υλικό που κρύβει πάντα τον κίνδυνο να διαλυθεί το γλυπτό την ώρα που το φτιάχνεις. Πραγματικά αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες. Δουλέψαμε σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο περιβάλλον, παρέα  με τους καλύτερους καλλιτέχνες της άμμου στον κόσμο! Είμαστε ευτυχείς για τη γνωριμία τους!




Το Φεστιβάλ δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προβολή των έργων αλλά και στην δημιουργία φιλικής ατμόσφαιρας. Με την απαράμιλλη οργάνωση που χαρακτηρίζει τους Ελβετούς, οι διοργανωτές φρόντισαν να επισκεφτούμε την έκθεση γλυπτικής Bad Ragartz, να γνωρίσουμε την περιοχή, να γευτούμε τα ονομαστά ελβετικά τυριά, τα εκλεκτά κρασιά και να διασκεδάσουμε. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους διοργανωτές του φεστιβάλ για τη συνεργασία και την άψογη οργανωτική επιτυχία!


Τι να πούμε για τη  ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της όμορφης πόλης Rorschach! Έχουν αγκαλιάσει με ιδιαίτερη αγάπη το θεσμό του φεστιβάλ  και συμμετέχουν ενεργά προσφέροντας στους καλλιτέχνες ακόμη και φιλοξενία στα σπίτια τους!  Από την πρώτη στιγμή κέρδισαν την καρδιά μας  με την ευγένεια, τη φροντίδα και το ενδιαφέρον τους. Ευχαριστούμε τους υπέροχους οικοδεσπότες και καινούριους φίλους μας Christl και Josef Zoller, που  μας έκαναν να αισθανθούμε σαν στο σπίτι μας. Μας τιμά ιδιαίτερα η φιλία τους!



Το φεστιβάλ γλυπτικής κάθε χρόνο προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα και προσελκύει χιλιάδες θεατές στο όνομα μιας  πρωτότυπης τέχνης με άμμο, τόσο όμορφη όσο και εφήμερη!   Ευχαριστούμε το κοινό του φεστιβάλ για το ενδιαφέρον, τον ενθουσιασμό  και τις ανεπανάληπτες στιγμές που μας χάρισαν!

 

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τις εφημερίδες  Tagblatt και Rorschach για  τη συνέντευξη και τη δημοσίευση.   


 
17. Internationales Sandskulpturen Festival Rorschach 
Metamorphosen
Εγκαίνια: 15 Αυγούστου 2015 
Ausstellung: 16. August – 6. September 2015


 




Αrtists participating teams:  
Team 1, Maija Puncule Latvia, Karlis Ile Latvia
Team 2, Helena Bangert Holland, Joris Kivits Holland
Team 3, Wilfred Stijger Holland, Edith van de Wetering Holland
Team 4, Ludo Roders Holland, Anique Kuizenga Holland
Team 5, Zarins Uldis Latvia, Zarina Liga Latvia
Team 6, Dmitriy Klimenko Russia, Ivan Zverev Russia
Team 7, Mockus Donatas Latvia, Inese Valtere Ülande Latvia
Team 8, George Rachoutis Greece, Stavroula Kontovraki Greece
Team 9, Rachel Strubbs England, Charlotte Koster Holland
Team 10, Tatiana Tikka Russia , Alexandra Groznaya Russia

Organisation: Urs Koller, René Koller, Mario Pesendorfer, Cla Coray, Martin Rechsteiner.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου